Morslint

Wandelroute

KINDEREN WILLEN GRAAG MEEDENKEN OVER BUITENSPELEN

| Geen reacties

Een onderzoek door ‘Jantje Beton’, Buitenspelen 2013

10/06/2013

Meer dan de helft van de kinderen in Nederland is te motiveren om vaker buiten te spelen als hun buurt minder saai zou zijn. Bijna de helft van de kinderen zegt dat zij minder tv zouden kijken en computerspelletjes zouden doen als hun directe speelomgeving minder saai is. Dit blijkt uit het opinieonderzoek van TNS NIPO in opdracht van Jantje Beton. Jantje Beton roept gemeenten op om buurten kind- en speelvriendelijker in te richten en kinderen zelf daarbij te betrekken. Dat is hard nodig want meer dan een op de vijf kinderen speelt in hun vrije tijd niet of slechts eenmaal per vrij week buiten. Vooral in (sterk) stedelijk gebied is de situatie nijpend.

[…] Om het buitenspelen leuker te maken, willen kinderen graag een meer spannende speelomgeving. Favoriete speelplekken zijn de natuur, een schoolplein of grasveld. Ze houden vooral van avontuurlijke en niet-voorgeprogrammeerde spelletjes. Helaas is hun buurt voor de avontuurlijke spellen die ze graag doen zoals klauteren, klimmen en hutten bouwen, minder geschikt. Voor driekwart van de kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar zou het buitenspelen leuker worden wanneer hun leeftijdsgroep meer mogelijkheden wordt geboden.
Kinderen willen graag met hun gemeente meedenken en praten over het leuker maken van buitenspelen in hun eigen buurt. Zij worden hiervoor echter nauwelijks gevraagd.

Zie voor het hele bericht http://www.jantjebeton.nl/2013/nieuws/uitslag-onderzoek-tns-nipo/

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.