Morslint

Wandelroute

START BUURTTUIN

| Geen reacties

Morspark-referentie-buurttuin

Een van de ideeën in het schetsplan voor het  Morspark is het aanleggen van een buurttuin. Een gedeelde moestuin om te tuinieren en elkaar te ontmoeten. Tegelijkertijd kan de tuin wat levendigheid en samenhang brengen in het lege gebied tussen de gebouwen van Rosa Manus en het buurthuis.

Veel mensen zagen zo’n tuin wel zitten en in Marja Hanemaaijer hebben we nu iemand gevonden die sturing wil geven aan het aanleggen en onderhouden van de tuin. Marja is betrokken bij de Wijkplaats en heeft veel kennis van tuinieren. Ook Rosa Manus en het buurtcentrum Morschwijck zijn betrokken bij de tuin.

Intussen is er een eerste groepje buurtbewoners dat wil helpen en hebben we toestemming van de gemeente. We hebben daarom besloten snel een eerste start te maken met de aanleg, nu het zaaiseizoen dat nog net toe laat.
We beginnen klein en hopen een leuke, actieve groep tuiniers op te bouwen en langzaam de tuin verder te laten groeien.

Aanstaande donderdag 23 juli gaan we om 18.30 van start, in het park, tussen Buurthuis en Rosa Manus. Iedereen die geïnteresseerd is om mee te tuinieren is welkom.
Daarna zal er elke dinsdag van 16.30 tot 18.00 uur gewerkt worden in de tuin. Maar natuurlijk kan er in overleg ook buiten die tijden zelf getuinierd worden.
Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten, wil je mee doen? Neem contact met ons op via morslint@gmail.com. Of kom gewoon langs.

foto: voorbeeld van een buurttuin

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.