Morslint

Wandelroute

GARDEN GUERRILLA IN O.N.S. PARK ROTTERDAM

| Geen reacties

O.N.S. Park de Hef Rotterdam

O.N.S Park aan de voet van de Willemsbrug in Rotterdam is ontstaan uit het zogenaamde ‘bottom-up’-tuinieren, naar Amerikaans voorbeeld ook wel ‘garden guerrilla’ genoemd.
In maart 2008 hebben ongeveer honderd groenliefhebbers op het Noordereiland spontaan een park aangeplant naar ontwerp van Anne Mieke Backer in samenwerking met Margriet Essink en Tom Mosman van Bureau Duotuin. Vlinderstruiken, aralia’s, hortensia’s en andere planten werden zelf bekostigd en aangevuld met balkonplanten, kerstbomen met kluit en wat er die dag nog meer spontaan werd gedoneerd. De groenaanplant is ‘Ons Park’ genoemd en werd door vrijwilligers onderhouden.

Zie http://dehefpublishers.nl/Landschapsarchitectuur—kunst/O.N.S-Park

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.