Morslint

Wandelroute

PS THEATER IN DE HOGE MORS

| Geen reacties

gg1455

PS|theater is van 17 februari tot en met 11 april present met diverse opvoeringen. Het gezelschap werkt aan het project de Atlas van Leiden, waarbij de makers zoveel mogelijk Leidse verhalen verzamelen en deze in een voorstelling gieten. Na Slaaghwijk slaat PS|theater nu een kamp op in de Mors en via bemiddeling van Wijken voor Kunst is er een samenwerking ontstaan met de initiatiefnemers van Morslint.

Het betreft hier voornamelijk de Grande Finale, zoals artistiek leider Pepijn Smit het noemt. Van 8 tot en met 11 april treedt PS|theater op langs de nieuwe wandelroute met een voorstelling die is gebaseerd op de verzamelde verhalen. Voorafgaand aan de Grande Finale gaat PS|theater zes weken lang op ontdekkingstocht aan de hand van vrijwilligers die in de wijk werken. Op dinsdag lopen de theatermakers mee, op woensdag en donderdag wordt een voorstelling gemaakt en op vrijdag is de opvoering bij de organisatie waarvoor de vrijwilliger werkzaam is.

“Voor ons verbeelden deze vrijwilligers de Hoop van Leiden, het thema dat wij in 2014 centraal stellen”, zegt Smit. “Wat doen deze mensen? En wat is hun drijfveer en passie? Op deze manier willen wij de ‘wereldverbeteraars’ in het zonnetje zetten en tegelijkertijd kunnen wij een sociaal kader schetsen bij de fysieke plannen voor Morslint.” Bezoekers van de Grande Finale wordt om een kleine bijdrage gevraagd. Kaartjes zijn te bestellen via publiciteit@pstheater.nl.

Tekst: Richard Post, Leiden.nu

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.