Morslint

Wandelroute

HET MORSPARK DOOR DE OGEN VAN…. MARIJKE BOERSTRA

| Geen reacties

Het Morslint is een wandelroute door de Hoge Mors die ontworpen en ontwikkeld wordt door bewoners. Momenteel zijn bewoners aan de slag met een deelproject: het Morspark. Wie zijn die bewoners en wat drijft hen? Ze vertellen het hier! Deze keer: Het Morslint door de ogen van Marijke Boerstra.

Marijke is in de buurt actief via het buurthuis Morschwijk, en door soms contact op te nemen met de groenafdeling van de gemeente. Ze wil betrokken zijn bij de buurt en ook een oogje houden op de veiligheid van kinderen die in de wijk spelen. “Bovendien kijkt mijn flat uit op het park voor en het plantsoentje aan de achterzijde – het meest vergeten plantsoen qua onderhoud van Leiden!”.

Ideale Morspark
Volgens Marijke zou het ideale Morspark ogen als een echt transparant park met een grote diversiteit aan vaste planten met bloemen, notenbomen en struiken. Een park waar mensen graag komen en waarmee de buurt er op vooruit gaat: “Veiligheid, vrolijkheid, “groene” longen in de stad, heerlijk wonen en komen voor iedereen.”

Metamorfose
Het onderhoud van het gebied is erg belangrijk, vertelt Marijke: ‘Ik hoop voor de wijk dat de verantwoordelijken eindelijk eens hun verantwoordelijkheid nemen in de zin van goed onderhoud. Nu is het bedroevend achterstallig. Zeker het plantsoentje achter de flats aan de Opaalstraat/Safierstraat.”
Alle wijkbewoners zouden actief moeten worden bij het Morslint/Morspark: ‘Met zijn allen kunnen we een vuist maken, en laten zien dat er eindelijk iets moet gaan gebeuren. Als het park en het plantsoentje een fantastische metamorfose krijgen, zal de hele buurt ervan opknappen en de veiligheid worden verhoogd.  Bovendien zal het het Morslint een nog prettiger wandelgebied geven, waar mensen van kunnen genieten!”

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.