Morslint

Wandelroute

HET MORSLINT DOOR DE OGEN VAN… OLIVIA SMEETS

| Geen reacties

Het Morslint is een wandelroute door de Hoge Mors die ontworpen en ontwikkeld wordt door bewoners. Momenteel zijn bewoners aan de slag met een deelproject: het Morspark. Wie zijn die bewoners en wat drijft hen? Ze vertellen het hier! Deze keer: Het Morslint door de ogen van Olivia Smeets. 

Olivia Smeets is betrokken bij de werkgroep ‘Groen’ van het Morspark. Deze groep werkt aan een plan voor een buurtmoestuin. Olivia vertelt wat haar daarin aanspreekt:

Olivia Smeets“Iedereen, met name kids, zou moeten weten waar ons eten vandaan komt. Spinazie is geen vierkant blokje, maar er zit veel werk in. Wat is het nut van bloemen en bijen en waarom is het belangrijk dat we ze in stand houden. Waarom zijn mieren en lieveheersbeestjes belangrijk? Het is mooi om de verwondering en trots van kinderen te zien als ze doorhebben dat iets wat ze zaaien, een plant wordt. Daar werk ik graag aan mee en kan ik leiding aan geven.”

Het ideale Morspark
Op de vraag hoe haar ideale Morspark eruit ziet antwoordt ze: “Een park voor en door bewoners in de wijk: fruitbomen, bijenhotel, vlinderstruiken, gezamenlijke moestuin, kruidentuin voor bijvoorbeeld thee en azijn. Of een zintuigenproject. Goudsbloemen voor Calendulazalf. Én van alle kanten bereikbaar, ook voor fietsers! Bankjes, tafels, genoeg afvalbakken. Dat is mijn ideale park!”

Saamhorigheid en trots
Voor de wijk hoopt ze dat het park een centrum wordt voor sociale contacten: “Picknicken, klaverjassen, speelruimte voor kids. Iedereen is verantwoordelijk voor het schoonhouden en onderhouden van ons park. Elkaar aanspreken op zwerfvuil en vandalisme. Dit hoop ik voor de wijk en dat vereist saamhorigheid en trots.”

Ben jij ook betrokken bij het Morslint (of van plan dat te worden) en vind je het leuk daarover iets te vertellen voor deze rubriek? Mail dan naar morslint@gmail.com ! 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.